Svaret på spørgsmålet, “Hvor mange timers søvn skal du få?” er kompliceret. Uanset om du er førskolebarn eller voksen, er dine behov for søvn forskellige. For førskolebørn har du brug for omkring 10 timers søvn, mens børn i skolealderen har brug for ni til 11 timer. Teenagere har derimod brug for otte til 10 timer. Voksne bør derimod sigte mod syv til ni timers søvn. Selvom du er over 65 år, kan du have brug for mindre søvn.

Ifølge forskning har voksne brug for syv til ni timers søvn hver nat – få flere oplysninger. Der er dog undtagelser fra den generelle anbefaling. Mens nogle mennesker er genetisk disponeret for at sove mindre end dette, viser forskning, at det er sjældent, at voksne kræver mindre end syv timers søvn pr. Nat. I dette tilfælde kan personen have et mere alvorligt helbredsproblem eller lide af en søvnforstyrrelse. Den bedste måde at bestemme dine egne sovebehov på er at planlægge din daglige tidsplan omkring de tidspunkter, du har brug for at sove.

En hel nats søvn er afgørende for dit helbred og velvære. Det hjælper din krop til at fungere korrekt og holder dig opmærksom. Du føler dig også bedre, når du vågner op efter en lang nats søvn. Ifølge National Sleep Foundation falder de fleste mennesker inden for det anbefalede antal timer. Men hvis du vil vide, hvad der er den ideelle mængde søvn, kan du bruge nedenstående retningslinjer til at beslutte, hvilken type søvn der er bedst for dig.

En sund voksen har brug for syv til ni timers søvn pr. Nat. Små børn og teenagere har derimod brug for mere søvn end voksne. Ældre mennesker har brug for syv til otte timers søvn om natten, men de kan muligvis slippe af sted med at sove længere i løbet af dagen. Nøglen til at få nok søvn er at få nok søvn, og så vil du føle dig udhvilet og opmærksom hele dagen. Og glem ikke at få en lur i løbet af dagen, hvilket vil hjælpe dig med at føle dig opmærksom hele dagen.

Fordelene ved at få nok søvn er mange. Ud over et bedre helbred vil du nyde mere energi og effektivitet hele dagen. At springe søvn over kan have en negativ indvirkning på din daglige funktion. Forskning tyder på, at tab af en times søvn om dagen kan påvirke dit kardiovaskulære helbred, kognitive funktion og energiniveauer. Derfor kan du finde dig selv at føle dig træt, stresset og udbrændt og ude af stand til at fungere korrekt.