Kostume er den individuelle stil tøj eller personlig påklædning, der afspejler en persons køn, alder og erhverv her julesweaters. Madame de Scudery i Frankrig introducerede først ordet ‘kostume’. Kostumet er den visuelle repræsentation af en person eller gruppe. Det kan være formelt eller afslappet. Kostumer kan være til mænd, kvinder og børn.

Kostumer er skabt til at opfylde specifikke behov. Teater kostumer, for eksempel, er ofte enten sort eller hvid med en koordineret ensartet. De fleste mennesker bærer, hvad der er i deres naturlige miljø, dvs De bærer shorts og T-shirts om sommeren. Der er også sommerkjoler.

Figurerne i skuespillet bar lange kjoler, ofte med tog, i amerikanske sceneproduktioner. Lange kjoler var afgørende for leg og indstilling, fordi det etablerede bærerens personlighed. Blackface var en populær teknik til at opnå den dramatiske effekt, som sort eller mørk hud kan have. Manuskriptforfattere stolede mere på frisurer og modeller af skuespillere og skuespillerinder end kostumer til at etablere ægthed.

K Step, en ny kostumestil, blev introduceret til Rusland i 1960. Dette ændrede den måde, at folk klæder sig. Udtrykket blev dannet af to ord: ‘k’, som står for karate, &’mave’. Indledende design var baseret på traditionelle kostume båret af bondepiger. Inspireret af vestlig popmusik udviklede karaoke sig og blev hurtigt en meget populær form for underholdning på russiske teatre. Populariteten af karaoke spredte sig hurtigt til unge publikum, der begyndte at klæde sig ud som karaoke stjerner.

Men karaoke indflydelse ikke ende på populariteten af showet i teatre. Denne tendens fanget på med ungdomsgrupper, der brugte parker og andre udendørs rum til at synge og lytte til musik. Over tid erstattede kostumer som cheerleader-tøj og fodbolddragter det traditionelle tøj, der dagligt bæres af den gennemsnitlige person. Disse kostumer blev vedtaget ikke kun af unge, men også af de ældre. Mange kendte russiske skuespillerinder og skuespillere har en forkærlighed for disse kostumer, ligesom deres forgængere i teatret.

Mode kostumer blev mere russisk over tid – firmaets hjemmeside. De ekstravagante kostumer, der blev populariseret under Catherine den Stores regeringstid, er faldet i popularitet siden da. Sammen med moderniseringen og et fald i værdien af dyrt tøj, så gjorde den russiske smag. Populariteten af kostumer under intelligentsia viser dog, at der ikke er nogen grund til, at de magtfulde og velhavende ikke kan bære smukke kostumer i elegante stilarter som dem, der ses i teaterforestillinger.